Här finns lite om vad som gäller när ni handlar här. Det är bara att säga till om det är något annat ni undrar över :)

Priser

Priser anges i SEK (inklusive moms 25 %) och betalning sker alltid i SEK.

Leverans

Frakt inom Sverige kostar 49 kronor oavsett hur stor ordern är.

Leveranstiden är i regel 2-5 arbetsdagar och dina varor skickas med paket i samarbete med Posten eller DHL, där vi väljer vilken som passar bäst för respektive leverans. Du får en avisering via SMS när paketet har kommit till ditt ombud. Glöm inte att ta med legitimationen när du hämtar ditt paket. Paketet finns att hämtas hos ditt ombud i 14 kalenderdagar och skickas sedan tillbaka till oss.

Vid retur till oss för outhämtade paket får du som kund stå för frakterna tur och retur, men återbetalas resterande belopp som du betalat för varorna. Notera att returfrakten du får stå för vid outhämtade paket är den faktiska fraktkostnaden och inte den fasta fraktavgift som du betalat för att få leveransen till ditt ombud. Efter att vi påpekat att vi fått ditt outhämtade paket i retur, har du 14 dagar på dig att betala 299:- (för returfrakt och ny frakt) för att få varorna sända till dig igen. Därefter har du endast rätt att få tillbaka det du betalat för varorna, minus 299:-.

Produkter

Färgen på en produkt är dels svår att exakt återge i bild, samt att färgen kan skilja mellan olika skärmar. Vi försöker att i största möjliga mån återge färgerna så exakt det går.
Samtliga varor som går att beställa på siten finns i lager.

Reklamationer

Om något är fel med din leverans, att en vara är skadad eller felaktig, kontakta oss snarast möjligt här och glöm inte att ange ditt ordernummer. Om varan är defekt eller skadad kan du välja att vi antingen skickar ut en ersättningsvara eller återbetalar dina pengar, då du antingen har returnerat varan till oss eller påvisat skadan, t ex med ett foto. Vi står självklart för returfrakten för skada eller defekt vara.

Öppet köp / retur

Du har öppet köp i 14 kalenderdagar efter att du fått din leverans. Det innebär att du utan extra kostnad kan byta till en annan vara eller returnera din vara och få pengarna tillbaka, såvida du inte har använt varan. Vid öppet köp är det Fri Retur, så Nillas Handelsbod står för returfrakten. För att göra en retur, kontakta oss här så skickar vi dig en retursedel.

Betalning med kort eller internetbank

Kortbetalning kan göras med VISA eller Master Card. Vi har avtal med Payson för säker kortbetalning över nätet och kortbetalningen sker på krypterade och certifierade sidor och ingen kortinformation sparas, vare sig hos oss eller Payson. Vi accepterar också gärna betalning med internetbank för Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.

Betalning med faktura

Om Paysonfaktura

Vi erbjuder betalsättet ”Paysonfaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 25 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet, alternativt vara ett registrerat företag.

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag.

Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning.

Information om pantsättning

Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

--- 

Vi följer självklart Konsumentköplagen och vid eventuella tvister Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa.

Nillas Handelsbod drivs genom Nillas Handelsbod AB, org nr 556930-6672. Vi innehar f-skattsedel. Kontakta oss får du gärna göra här.